Inzamelingsactie: Los Colombianos voor Colombia in tijden van corona

Hola Colombianos,

In deze gekke tijd waarin het Corona Virus ons dagelijks leven in zijn grip heeft willen wij van Los Colombianos jullie meenemen naar de situatie door het Corona Virus in Colombia. Dagelijks bereiken ons, ook vanuit daar, de droevige en schrijnende berichten over mensen die door het virus, net als wij hier, hun inkomsten verliezen en hun dagelijkse werk niet meer kunnen uitvoeren. Voor velen van ons hier in Nederland een nare situatie, maar veelal kunnen wij gebruik maken van een (financieel) vangnet. Helaas kunnen de Colombianen daar niet allemaal op rekenen.

Neem nu de hoofdstad Bogota, wisten jullie dat daar de op twee na grootste Favela ter wereld is? In het zuiden van de hoofdstad, Bogota Sur, leven momenteel 2 miljoen mensen in grote onzekerheid. 2 MILJOEN MENSEN! die dagelijks een bedrag van hooguit 2 dollar te besteden hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Een onmogelijk bedrag om voor jezelf te kunnen zorgen, laat staan om er samen met je gezin van rond te kunnen komen. Mensen hangen rode zakdoeken uit hun ramen om de buitenwereld te laten zien dat ze hulp nodig hebben. En het trieste is, in deze arme wijken wapperen er duizenden rode zakdoeken in de stille wind, vragend om hulp. Ouderen, volwassenen, maar vooral ook jongeren en kinderen, hebben het meeste te lijden van deze situatie. Aan velen kun je, net zoals bij ons niet uitleggen wat de situatie precies betekend en hoe lang deze nog gaat duren.

Omdat de hierboven geschetste situatie ons erg aan het hart gaat, en wij als Los Colombianos in moeilijke tijden al vaker hebben laten zien dat wij anderen die een financiële bijdrage goed kunnen gebruiken willen en kunnen ondersteunen, hebben wij in deze tijd dat wij elkaar niet in het echt een hand mogen geven, samen met de Colombiaanse ambassadeur van stichting Creciendo Juntos, symbolisch de handen ineengeslagen om onze mede Colombianen in Colombia te helpen. En daarbij is JULLIE STEUN EN HULP ONMISBAAR!!!

Wat wij vragen is of jullie via de volgende website: https://www.doneeractie.nl/actie/43268 een kleine donatie willen achter laten. Ook al is het maar een paar euro voor de mensen in Colombia die het zo hard nodig hebben. Wij zorgen er dan voor dat het geld op een transparante en betrouwbare manier en via goede handen in Colombia terecht komt op de plek van bestemming. En waar mogelijk zullen wij jullie d.m.v. foto’s op de hoogte houden van wat er met het bedrag wordt gedaan. In eerste instantie gaat het geld gebruikt worden om de arme gezinnen te voorzien van voedingsmiddelen als rijst, bonen, linzen kip etc. En vervolgens gaat er gekeken worden in welke voorzieningen nog meer ondersteund kan worden. ( Meer info over het werk van Creciendo Juntos is hier te vinden)

Los Colombianos helpt Colombia in tijden van Corona om zo een stukje van ons met iedereen daar te verbinden en hulp te bieden waar mogelijk.

Doen jullie ook mee??

Geplaatst in Evenementen.